De digicheque voor partners en openbare besturen

IT-studenten van Beego verlenen digitale assistentie aan huis. Dat doen ze in ruil voor een digicheque. Deze cheques zorgen ervoor dat openbare besturen en onze partners het aanbod van Beego gericht kunnen afstemmen op hun doelgroepen.

De doelgroepen zijn divers: het kan gaan om beginners die hun eerste stappen zetten in de digitale wereld, tot gevorderde computergebruikers. Vaak gaat het om kwetsbare doelgroepen die problemen en uitdagingen ondervinden in onze gedigitaliseerde maatschappij. Iedereen die digitale drempels ondervindt in de praktijk, kan bij Beego terecht.

Ook andere partners en dienstverleners doen beroep op Beego om hun digitaal aanbod te versterken. Digitale dienstverlening wordt zo ondersteund door IT-studenten van Beego. Ze adviseren mensen en helpen hen verder met online banking, bijvoorbeeld de app Itsme, portaalwebsites en andere online diensten.

Beego digicheque

Beego studenten komen voornamelijk aan huis, maar worden ook soms ingezet als digidokter in bibliotheken of openbare computerruimtes. Het aanbod wordt steeds op maat afgestemd op de doelgroep: kwetsbare doelgroepen, nieuwkomers, senioren, kwetsbare gezinnen, jongeren, … De digicheque als waardebon kan gratis of aan verlaagd tarief worden aangeboden. Is Beego nog niet actief in uw gemeente of regio? Activeren duurt slechts één maand. Beego’s doel is om digitale assistentie te verlenen aan huis of op locatie, op maat  van het inkomen van de doelgroep. Iedereen kan dus beroep doen op Beego-studenten!

Partner worden? Of wil u als openbaar bestuur uw E-inclusie aanbod versterken?  Contacteer ons dan via partners@beego.be.

De volgende niet-limitatieve lijst vermeldt een aantal partners van Beego.

BEEGO stad Gent logo

Stad Gent

In Gent kunnen kwetsbare personen via het OCMW een digipakket verkrijgen. In een digipakket zit een laptop, een internet-tegemoetkoming, 2 digicheques van Beego en een vorming bij Leerpunt. De studenten van BEEGO helpen met de installatie en de basiskennis om aan de slag te gaan met een computer. Gebruikers krijgen 2 digicheques , zodat er ook een 2de uur uitleg kan gegeven worden indien nodig. Dit project is een mooie voorbeeld van een inzet op de digitale kloof die uit drie delen bestaat: toegang, vaardigheden en dienstverlening.

Meer info…

beego en stad antwerpen

Stad Antwerpen

BEEGO is een partner van het project Digitaal Inclusieve Wijk van Stad Antwerpen. Via het buurtwerk kunnen personen digitale assistentie van BEEGO verkrijgen, zowel aan huis of in het buurtwerk, via een digicheque van BEEGO.

Meer info…

Stad Sint Niklaas

Stad Sint Niklaas zet Beego digicheques in voor verschillende doelgroepen:

  • De meest kwetsbare mensen via het OCMW betalen 1 euro voor één uur hulp
  • Mensen met een kansenpas (VT) betalen 3 euro voor één uur hulp aan huis
  • Andere burgers betalen 20 euro (ipv 40 euro) voor één uur digitale assistentie

Meer info…

beego in Beringen

Stad Beringen

Naast het uitbaten van 5 digipunten zet de stad ook in op laptops met digicheques voor ondersteuning. Die worden in eerste instantie aan kwetsbare gezinnen verdeeld om nadien ook digicheques voor andere burgers te voorzien.

 

Meer info…

beego in ninove

Stad Ninove

Het sociaal huis van Ninove voorziet digicheques voor mensen die recht hebben op een kansentarief

Meer info…

Stad Sint Truiden

Stad Sint Truiden gaat kwetsbare jongeren helpen zodat ze digitale assistentie krijgen om vlotter op afstand de lessen te kunnen volgen. Bovendien zijn de Beego studenten een bron van inspiratie voor de middelbare scholieren die ze assisteren.

BEEGO logo Krëfel

Krëfel

Heb je net een nieuwe PC, smartphone, slimme televisie of zelfs een slimme deurbel bij Krëfel gekocht? Dan kan je er meteen een BEEGO digicheque bij bestellen. Dan komt er een student van BEEGO aan huis om jouw toestel helemaal in te stellen en uit te leggen. Krëfel biedt met digitale assistentie van BEEGO een service aan die nét dat stapje verder gaat!

Meer info…

BEEGO KBC Logo

KBC bank

Klanten van KBC bank krijgen een korting aangeboden op de diensten van BEEGO. Deze korting is verkrijgbaar in de KBC kantoren. Zo helpt KBC hun klanten om de eerste stappen te zetten naar online banking via computer en smartphone.

BEEGO logo Neos

Neos

Leden van Neos krijgen allerlei ledenvoordelen bij BEEGO. Clubs van Neos organiseren ook groepslessen en digitale cafés met BEEGO.

Stad Peer

Stad Peer maakt gebruik van Beego digicheques om gericht kwetsbare gezinnen te ondersteunen met digitale vaardigheden

BEEGO Logo Digidak

Digidak

Digidak is al jaren actief op het vlak van E-inclusie in gemeentes. Zij voorzien vrije inloopmomenten met vrijwilligers die digitale lessen en assistentie bieden in de gemeente. BEEGO en Digidak bieden een complementair en compleet aanbod door de combinatie van lesmomenten én gevorderde 1-op-1 begeleiding aan huis door de studenten van BEEGO.

Meer info…

BEEGO logo zorgbedrijf

Zorgbedrijf Antwerpen

Residenten en klanten van het Zorgbedrijf Antwerpen kunnen rekenen op een waaier van diensten. Zo krijgt men ook een een verminderd tarief om gebruik te maken van de digitale assistentie van BEEGO. Het Zorgbedrijf is één van de eerste partners van BEEGO.

Meer info…

BEEGO VUB taskforce

De Vlaamse Taskforce E-Inclusie

BEEGO maakt deel uit van de Vlaamse taskforce E-Inclusie. Het doel is het doorbreken van sociaal isolement omwille van beperkte digitale toegang of vaardigheden . Deze Taskforce  is een samenwerkingsverband van lokale besturen, publieke instellingen en middenveldorganisaties, die al jarenlang werken aan kwetsbare groepen digitaal insluiten. De taskforce werd geïnitieerd door Ilse Mariën, onderzoekster bij imec-SMIT VUB en raadgever e-Inclusie bij het Kabinet Somers.

Meer info…

Partner worden of meer weten? Contacteer ons dan via partners@beego.be.